sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Porkkanakakkugelato

Ensimmäinen porkkanakakun inspiroima gelatokokeiluni ei ollut menestys, mutta tämä toinen kokeilu onnistui mielestäni hyvin. Jäätelö on suurimmaksi osaksi maitopohjainen, minkä vuoksi nimesin sen gelatoksi. Porkkanakakun aromia tuovat porkkanan lisäksi kaakao, inkivääri, kaneli ja kardemumma.

Ainekset
3 pienehköä porkkanaa (n 150 g)
5 dl maitoa
1 dl kermaa
2 munaa
2,25 dl sokeria
1/2 tl inkivääriä
1/2 tl kardemummaa
1 tl kanelia
2 rkl kaakaojauhetta
4 rkl tuorejuustoa (maustamatonta)

Kuori ja pilko porkkanat. Keitä ne pehmeäksi ja soseuta sauvasekoittimella pienessä määrässä keitinvettä.

Kaada maito ja kerma kattilaan. Lisää sokeri ja mausteet ja keitä kunnes sokeri on liuennut (lähelle kiehumispistettä). Nosta kattila liedeltä.

Vatkaa munat kuohkeaksi. Lisää lämmin maitoliemi vatkaten. Kaada seos takaisin kattilaan ja kuumenna keskilämmöllä kunnes seos hieman sakenee. Älä anna kiehua. Nosta kattila liedeltä ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Sekoita kunnes seos on tasaista.

Jäähdytä seos vesihauteessa ja laita sitten kannellisessa astiassa tasaantumaan jääkaappiin muutamaksi tunniksi. Valmista gelatoksi koneella tai ilman.    

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...