lauantai 2. marraskuuta 2013

Jäätelö hasselpähkinöistä

Hasselpähkinäjäätelön valmistus aidoista aineksista on hidasta, mutta vaivan arvoista. Tämän käyttämäni reseptin löysin Cookstr -sivustolta.


Ainekset:
225 g hasselpähkinöitä
4 dl maitoa
1 tl vaniljasokeria
4 isoa munankeltuaista
150 g sokeria
4 dl kermaa

Hasselpähkinätahna

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Levitä hasselpähkinät leivinpaperin päälle uunipellille ja paahda niitä välillä käännellen kunnes ovat kullanruskeita ja niiden kuori halkeilee, noin 15 minuuttia.

Kokoa kuumat pähkinät vanhaan, kuivaan keittiöpyyhkeeseen ja hiero niitä voimakkaasti pyyhkeen sisällä. Näin kuoret irtoavat. Viimeistele kuorien irrotus vielä käsin. Itse käytän pähkinöitä hieman enemmän kuin ohjeen määrän, niin voin rauhassa syödä ne, joista kuori ei irtoa kunnolla!

Anna pähkinöiden jäähtyä, minkä jälkeen työstä ne tahnaksi monitoimikoneella. Tuloksena on kullanruskea, rasvainen tahna.

Jäätelömassa

Lämmitä maito ja hasselpähkinätahna kattilassa keskilämmöllä kiehumispisteeseen. Hasselpähkinän pehmeä tuoksu leviää keittiöön. Anna seoksen jäähtyä ja vetäytyä noin 15 minuuttia. Lisää vaniljasokeri.

Vatkaa kulhossa munankeltuaiset ja sokeri kermaiseksi ja vaaleaksi, noin 2 minuuttia.
Lisää lämmin maitoseos hitaasti koko ajan vatkaten. Kaada tasaiseksi vatkattu seos kattilaan. Lämmitä keskilämmöllä koko ajan puulastalla sekoittaen kunnes seos sakenee ja lämpötila on nousuut 82 asteeseen. Älä anna kiehua.

Kaada seos jäähtymään kulhoon noin 10 minuutiksi. Vatkaa sitten kerma seokseen. Kaada seos tämän jälkeen siivilän läpi toiseen kulhoon. Jäähdytä jäätelöseos jääkaapissa ja valmista tämän jälkeen jäätelöksi jäätelökoneella tai ilman.

Paahdetut pähkinät
Pyyhkeen sisällä hierotut pähkinät
Puhdistetut pähkinät
Hasselpähkinätahna
Pähkinämaito tuoksuu
Keltuais-sokerivaahto
Jäätelömassan kuumennus
Kohta valmista...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...